”Vårtävling” 16 km

Citationstecken i rubriken åsyftar att våren fick lite av ett bakslag idag. Två plus, snålblåst och stundtals hagel i luften. Ingen överhängande risk att bli uttorkad under loppet i alla fall. Var på plats i god tid, hämtade ut nummerlapp för att sedan stå och huttra i en klubbstuga innan det var dags för uppvärmning och start. Kände mig ganska pigg på uppvärmningen. Skönt. Visste inte riktigt vilken fart jag skulle hålla. Förra året hade jag en snittfart på 3:50 min/km, det borde jag åtminstone klara av. Fem min till start, tar av mig överdragskläder och går till starten. Tre minuter, ställer mig i startfållan och studsar lite för att hålla värmen. Två minuter, kollar in motståndarna och fipplar lite med klockan. En minut, snart dags. Pang, kör.

Starten.

Starten.

Hittar en bra rytm och hamnar runt tolfte plats vid första kilometern. Avancerar några placeringar och kilometertiderna tickar in på drygt 3:40. Det var ju som sagt en del vind idag och jag försökte vara smart och ta så lite vind som möjligt. Vi var väl fyra-fem st löpare som höll ihop någorlunda, även om några åkte lite upp och ner under loppet. Efter tre km kommer ett par backar och farten sjunker en aning, men inte så mycket. I efterföljande passage som är lite lättare går det runt 3:25-fart i ett par km. Det borde vara för snabbt, men kroppen kändes bra. Tacka och ta emot, kör på.

Foto 2015-03-21 11 24 21

Varvning.

Varvar på 28:15 kanske? Inte så noga, väl under tänkt pace i vilket fall och det finns fortfarande krafter kvar. Bra så. Jag och en solviking skakar av oss sällskapet och jag krokar fast i hans rygg. Planen är att ligga där till sista backen för att göra en distinkt fartökning. Så blir också fallet, ökar tempot när backen kommer och får en lucka. Femteplats, bara att hålla farten uppför backen sedan är det bara utför in i mål. Det funkade! In på 56:37 och tiden blev nästan tre minuter bättre än förra året, bra formbesked. Fantastisk skön känsla när man kan springa fort utan att det är sådär bedrövligt jobbigt. Just for the record, tävlingen är lite av triathlonkaraktär (16 km = 15,554 km). Men det är sen gammalt.

Mål.

Mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s