Mallis – JJTriCamp

Förra året runt påsk åkte jag och Joel Evertsson till Alcudia på Mallorca. Det blev ett riktigt lyckat träningsläger med många cykelmil. Att inte upprepa detta i år skulle vara tjänstefel, så det var inte så mycket att fundera på. Klart att vi skulle upprepa en träningsresa i år igen. Och hur blev det? Jo riktigt bra, om än lite mer friktion denna gången. Men vafan, lite motstånd har ingen dött av. Eller så kanske någon har det. Jag låter det vara osagt.

Vi bodde i vilket fall i Can Picafort på ett relativt prisvärt hotell med 25 m bassäng. Varför vi valde hotellet berodde främst på träningsmöjligheter i bassängen. Tyvärr lämnade administrationen av bassängen en hel del att önska. Det visade sig nämligen att boka banor var fritt i både avgift och i antal timmar. Faktorer som naturligtvis innebar att antalet ”bra simtider” var ganska kraftigt reducerat. Vi fick i alla fall till ett par pass i bassängen, om än på lite konstiga tider.

Varför man åker till Mallis vid denna tid på året är naturligtvis för att få bra cykelträning inför den stundande säsongen. Förra året hyrde jag en linjecykel, men i år tog jag med min tempohoj. Man blir ju bra på den cykeln man tränar på sägs det. Eller så är det bara något jag kastar ur mig. Såhär i efterhand kan jag väl erkänna att det vore nice med en linjecykel när man är i bergen och härjar. Tempon är ju inte särskilt rapp att klättra med, samtidigt som bromsarna är aningen dåligt anpassade för utförskörningarna som erbjuds. Bra träning hur som helst, men nästa gång blir det nog linjehoj igen.

Vi hade skissat ihop ett schema för att få lite struktur på träningen därnere. Den följdes i stort sett fullt ut, förutom att jag var tvungen att ta en ”sjukdag”. Varför jag skriver ”sjukdag” beror på att jag nog inte var sjuk, bara att kroppen reagerade på en allergireaktion vilket mynnade ut i förkylningstendenser. Boven i dramat var en energikaka med chokladsmak, som dock visade sig innehålla smak av jordnötter också. Något jag uppmärksammade lite försent. Det brukar inte vara farligare än att det sticker lite i munnen och att läpparna kan bli aningen svullna. Så också denna gången, men det gick över på en timme. Däremot har jag aldrig tränat samtidigt som jag fått en allergireaktion. Så det var en ny erfarenhet. Vi klättrade till Puig Major, och efter ett tag började jag känna mig ofokuserad och yr. Till slut var jag tvungen att stanna för att få tillbaka skärpan. Jag stannade till i en glänta och vilade medan Joel åkte vidare mot toppen. När han kom tillbaka mådde jag bättre och det visade sig att det var bara några hundra meter kvar till toppen där jag hade stannat. Jag undrade just varför alla kollade så snett på mig när jag låg där i gläntan – 400 m från toppen. Åkte hur som helst upp dit, och sedan hem utan större bekymmer. Dagen därpå hade vi en lite lugnare dag med 90 min löpdistans + 60 min simning. Men under simningen kände jag mig orkeslös och dagen därpå var jag alltså tvungen att ta en ”sjukdag” eller vilodag beroende på hur man ser på det. Dagen efter vilan var jag åter med i matchen och hojade 4,5h timme med bra känsla igen.

Nu börjar detta bli långdraget. Vi kör lite siffror samt ett gäng bilder istället.

Cykel: 23,5 h (650 km – 5 pass)

Simning: 4,25h (5 pass – 3 bassäng, 2 OW)

Löpning:  3,7h (42,7 km – 4 pass)

Förresten. Måste tacka Joel som i vanlig ordning bjöd på trevligt sällskap och bra sparring. Killen kommer att bli vass i år, redan till helgen kör han en halva i USA. Ska bli intressant att se vad han kan ställa till med. För egen del står duathlon-SM närmast på schemat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s