Seger i Alingsåsloppet

Det har ju blivit ett par stycken nu faktiskt. Tre i rad närmare bestämt, eller fyra om man räknar med den klassiska Potatisjoggen som är föregångaren till Alingsåsloppet. De senaste åren har jag kört 5km-loppet, så även i år. Var lite sugen på 10km denna gången, men sen såg jag att Fredrik Johansson skulle ställa upp där. En hyfsat duktig orienterare med bland annat EM- och VM-medaljer från förra året. Ödmjukt tänkte jag inte utmana om segern, utan istället köra femman och möjliggöra en dubbelseger för Team Salming. Jag och Fredrik springer nämligen båda två i snygga och snabba skor från Salming Running.

Snabbt om mitt lopp så var det som vanligt rusning i början. Tror jag hade 3:20 på första km och då hade jag säkert 10s fram till främsta gubben. Hämtade in honom lagom vid andra km, då var det rätt jobbig motvind. Lade mig bakom i drygt en km, sedan en tempoväxling när vi vände tillbaka mot mål och fick lite sida/med-vind. Det gav genast en lucka och jag kunde springa i mål som segrare. Ett taktiklopp, men det gick ändå 20s snabbare än förra året då bansträckningen var densamma (5,1-5,2km). Skönt kvitto. Så småningom dök även Fredrik upp och joggade i mål på 32 låga, vilket inte helt oväntat gav honom segern på milen.

Det har varit ganska hektiskt den senaste tiden, jag har nämligen tagit min civilingenjörsexamen precis. Fem års studier till ända. Nu börjar vuxenlivet, igen. Har dock bestämt mig för att vara ledig i sommar och fundera på vad jag vill framöver med jobb/boende/livet. Sådana där enkla frågor. Men förutom det har jag även tänkt att träna och tävla en hel del. Min tri-premiär blir nog i Varberg i midsommarhelgen. Efter det kör jag Halmstad 11.3, en tävling som länge hade ganska skralt startfält. Men nu verkar vi bli ett ganska vasst gäng, så det blir kul! Det dyker nog upp ett inlägg inom kort om lite uppdateringar på utrustningsfronten för i år. Stay tuned!

Foto: Erik Örarbäck

En reaktion på ”Seger i Alingsåsloppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s