Triathlonsäsongspremiär

Långt ord till rubrik för att beskriva ett kort lopp. För så var det hur som helst, sprint i Varberg och således säsongspremiär för den där sporten man tränar året runt för men endast tävlar i ett fåtal månader. Idiotiskt, men härligt på något sätt ändå.

Det var ett par vassa namn i startfältet, bland annat R. Carlsson, S. Norberg, T. Ås och M.Flinta. Med andra ord skulle det bli åka av. Jag gjorde en tämligen dålig simning, ganska frustrerande när man har lagt ner en hel del träning på det senaste året men att det inte riktigt vill släppa än. Skam den som ger sig. Får jag till simningen kan det ju bli ännu roligare än vad det redan är för tillfället. Anyways. Kanske springer in i T1 runt 15:e och har herr Flinta precis framför mig när jag hoppar på hojen. Vi tar upp jakten på framförvarande och plockar ett antal placeringar. Jag ligger bakom Flinta ett varv för att sedan gå om under varv två. Fortsätter att ta några man, men det är svårt att veta sin plats i fältet då det var ganska stökigt med folk under cykelmomentet. En varvbana på knappt fem kilometer med 200 deltagare i ganska varierande kvalitet gör att det blir ganska stökigt. Efter fyra varv var cyklingen avklarad och jag växlar samtidigt som Flinta, men är snabbare ut ur T2 och får ganska många sekunder till godo. Ut som nummer nio på löpet och ser snabbt två man jag vill hämta in. Tycker det är lite jobbigt, det kanske går lite snabbt? Kikar ner på klockan efter 500m, 3:05-fart. Lämpligt att slå av lite i alla fall. Var rädd att jag hade gått ut för hårt på löpningen, men jag höll bra fart under hela momentet. Näst snabbast löptid för dagen. Springer in som femte man. Nöjd så.

Sammanfattningsvis växte jag in i loppet mer och mer för varje gren, och kunde avsluta starkt. Ska försöka få med mig en bättre helhet men ändå en stark avslutning nästa helg då det vankas medeldistans i Halmstad.

Foto: Erik Örarbäck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s