Halmstad triathlon 11.3

Det var en intensiv triathlondag under lördagen i landet. VM i Motala, Vansbro samt Halmstad. Jag höll till på den sistnämnda platsen och detta skulle bli min andra medeldistanstävling någonsin (Vanbro förra året exkluderat). Med andra ord är jag tämligen oerfaren på längre distanser än så länge, även om jag anser att medeldistans är det som passar mig bäst för tillfället. Uppladdningen var sådär. Jag hade sett fram emot att få min nytryckta tävlingsdräkt samt det kompletterade framhjulet till discen. Tyvärr hann det inte fram i tid. På kvällen innan tävlingen trodde jag också att jag hade tappat bort min plånbok. Saker som tar onödig energi. Spärra kort och skit. Naturligtvis hittade jag plånboken på morgonen. Anyways, en liten rapport om tävlingen följer.

Temperaturen i vattnet var minst sagt måttlig. 15 grader innebar inget längre insim, mer att bara vänja ansiktet vid det kalla vattnet. Simningen i Halmstad passar mig som handen i handsken, 1900 m medströms. Startskottet gick och jag kom iväg fint utan större trängsel. Svårt att uppfatta hur jag låg till under simmomentet, men det kändes kontrollerat hela vägen. Klev upp ur vattnet och såg på klockan 27:30, bra start. Ryktet säger att jag var runt 20:e efter simningen. T1 gick smidigt. Ut på cykeln och pulsen var som vanligt hög i inledningen, men jag jobbade mig successivt upp i fältet. Det stabiliserades runt 20-25 km då Nelker cyklade förbi. En bra rygg att hålla om än på regelmässigt avstånd. Innan vändpunkten i Årstad hade ytterligare två cyklister kommit ikapp och anslutit, samtidigt som vi också hade fångat in Bäckström. Gruppen höll ihop till och från vändpunkten, men splittrades en stund efter Heberg. Efter det var jag solo och cyklade de sista fyra milen utan att se någon annan tävlande. Cykeltid runt 2:19.

In i T2 var jag femma tror jag, men tappade två placeringar i växeln. Den ena killen hämtade jag in rätt snabbt, men Bäckström var för stark att göra något åt. Tyvärr hade jag en hälsena som trilskades under loppet, vilket hämmade mig en del. Sprang ändå hyfsat jämnt, även om farten mattades en aning på slutet. Kände att jag inte hade tillräckligt med kraft att kriga mig till en pallplacering, vilket är en anledning till att jag förlorade femteplatsen efter ungefär tre fjärdedelar på löpet. Sprang halvmaran på 1:25.

Överlag gör jag en stabil insats, 4:15 ska man inte skämmas för på en halva. Alla grenar fungerade bra, utan att någon överglänste den andra. Tävlingen som sådan tycker jag var kanon, trevligt arrangemang. Dock väntar jag fortfarande på en resultatlista. Tyvärr måste jag ändå säga att tävlingen inte avgjordes helt rättvist, två personer framför mig har fått en oförtjänt bra cykeltid. Vad det beror på är ett fenomen som är ett återkommande problem då det inte finns tillräckligt med domare ute på banan. Sportmanship är något jag värderar högt. Jag är den första att gratulera den person som slår mig fair and square, men när man inte spelar efter reglerna tycker jag att det är ett lågt beteende. Sporten blir ointressant helt enkelt. Det bör ligga i allas intresse att spela efter reglerna.

Nu blir det ett par lugna dagar för att vila ländrygg och hälsena. Sedan börjar träningen mot SM i Jönköping. Vi ses där!

Foto: Erik Örarbäck

En reaktion på ”Halmstad triathlon 11.3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s