Tränat på att tävla, nu tävla på att tävla.

Efter Halmstad körde jag en lugn distansvecka samt tre hela vilodagar med avsikt att återhämta både kroppen och motivationen. Därefter följde två veckor med relativt bra träning, och även två tävlingar inkluderade. Tänkte ge en kort recap om dessa race.

Lyrestad triathlon: Denna tävling var på olympisk distans och på förhand kände jag bara igen ett utmanande namn, nämligen M. Sundberg. Han simmar bättre än mig, vi cyklar hyfsat lika, men min löpning har oftast varit i min favör. Jag simmade helt okej, var med andraklungan upp ur vattnet och började jaga på cykeln. Tyvärr gjorde jag ett misstag på cykelmomentet som visade sig bli kostsamt. Jag fipplade med skorna samtidigt som det kom ett vägskäl, ouppmärksamt följde jag vägen snett åt höger men egentligen skulle man hållit vänster. Insåg mitt misstag snabbt och kunde vända tillbaka. Tror dock att detta kostade mig mellan en halv minut – en minut. Inget att skylla på dock, det hör liksom till att vara uppmärksam på bansträckningen. Cyklade ändå upp mig till en andraplats innan T2. Nu var jag dock 1:40 efter ledande Sundberg, gjorde en forcering första halvan och tog in halva avståndet. Tyvärr kunde jag inte fortsätta ta lika mycket andra halvan, och vid sista vändpunkten förstod jag att det skulle bli en andraplats. Välförtjänt seger till Sundberg, och bortsett från felkörningen gjorde jag en bra insats.

Foto: Erik Örarbäck

Bokenäs triathlon: I helgen körde jag en sprint ute på den Bohuslänska kusten, och det gick riktigt bra. Det blåste friskt, milt uttryckt. Ordentliga kastvindar gjorde att jag inte vågade köra mina ordinarie tävlingshjul (60+disc FFWD), istället blev det mina gamla Visionhjul med 42-profil. Arrangören hade valt att köra tävlingsklassens simning två varv på motionsklassens 400m-loop då vågorna var tämligen utmanande. Starten gick och jag kom iväg okej, men någon simteknik var det inte tal om. Vågorna var höga och operiodiska, lite som att simma i en tvättmaskin. Kom upp som femma-sexa ur vattnet. Vidare på cykeln var det återigen jakt och detta på en vindutsatt och kuperade bana. Kunde relativt snabbt cykla upp mig till förstaplats, strax efter fem km. Man vet aldrig vad det är för folk med så fortsatte att trycka hela cyklingen. På löpningen kommer en vändpunkt efter halva sträckan, då insåg jag att det var klart. Kunde springa in komfortabelt som första man och som alltid är det fint med en seger. En seger som även innebar ett bra pris, uppskattat!

Foto: Erik Örarbäck

Nu har jag alltså tränat på att tävla, och i helgen är det då dags att tävla på att tävla. Det är nämligen SM på medeldistans i Jönköping, detta får anses vara årets A-race. Det har fyllt på ordentligt med bra namn i startlistan, därför kommer jag varken ha placering- eller tidsmål. Vad jag kan göra är maximera mina krafter så gott jag kan på den givna distansen, sen får vi se vad det räcker till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s