Ett medeldistans-SM

Ja då var det över. Är jag nöjd? Både ja och nej. Det kommer alltid finnas utvecklingspotential och saker man kan förbättra, men samtidigt får man rannsaka sig själv och inse var man står för tillfället. Och var jag står för tillfället visade helgens resultat, det är min aktuella status. Man kan spekulera fram och tillbaka om sin potentiella kapacitet, men samtidigt är man inte bättre än sitt senaste resultat i denna värld.

Hur som helst, dagen började med tidig uppgång och avfärd till Jönköping. Var där i god tid och kände mig lugn. Fixade i ordning min utrustning och värmde med en kort jogg. Därefter vidare mot simstarten för incheckning och diverse procedurer innan startskottet skulle gå av. The gun went off – och jag fick en fruktansvärt dålig start. Översimmad, påsimmad och frånsimmad. En lärdom är att trycka ordentligt nästa gång vid större startfält för att skaffa sig position. Nu blev det en ganska stökig historia hela vägen. Ett bättre fartregister till simningen står högt på önskelistan, får jobba vidare på det helt enkelt. Kom upp på drygt 32 min och var genast en bit efter mina medtävlande.

Cyklingen som de flesta vet bjöd på en del kuperade sträckor samt tekniska sektioner. Försökte trycka okej uppför och på flacken, samt behålla fart i nerför. Halvvägs in på cyklingen började det regna och vid en vändpunkt fick jag släpp på bakhjulet, en påminnelse om att det var dags att vara lite försiktig på banans kritiska ställen.

På väg in mot T2 blev det dock dramatiskt. Den alltid så snabbsimmande A.Thorén som också hade gjort en stark cykling låg precis framför mig vid näst sista kurvan. Tyvärr slutade hennes resa där då framhjulet stack och hon i samma veva. Jag var då tvungen att åka rakt fram upp på trottoaren för att parera, och som tur var kunde jag hålla mig på hjulen. Många tankar just där och då ifall jag skulle stanna och se så det gick bra, men då det var mycket publik och nära till sjukvård hade inte min hjälp inte gjort någon skillnad. Jag fortsatte in mot växlingen för den avslutande halvmaran efter en cykling på runt 2:25 med en bana som var drygt 86 km.

Ut ur T2 och jag hittade ett bra flyt. Efter drygt en kilometer blir jag ikappsprungen av N.Svensson som då låg ett varv före på en andraplats, men jag krokade på och fick en bra rygg att följa halva löpningen. Sista halvan blev en ganska ensam historia i ett utdraget fält där det var svårt att veta vilka position man låg på och vilka som låg framför. Halvmaran som var någonstans en kilometer kort avslutades på drygt 1:19 och jag sprang i mål som trettonde senior, samt med två AG-gubbar framför.

Foto: Erik Örarbäck

Vill tacka min familj och övrig släkt som var och hejade på i det inte så jättetrevliga vädret. Betyder mycket med hejarrop när man är trött. Tack även till de företag och personer som förser mig med den bästa utrustningen (Salming Running, Umara Sports och Mantra Sport).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s