Målgång 2015

För året avslutades bokstavligen med en målgång, genom ett klassiskt Sylvesterlopp längs gatorna i min ”nya” hemstad Göteborg. Särskilt ny är ju inte staden för mig, däremot är det nytt att bo i staden och det kommer att underlätta mycket för mig framöver. Ska jag vara ärlig har hösten inte varit särskilt rolig i termer av träning. Jobbpendling, mörker och mycket ensamträning har inte varit särskilt positivt. Nu är dock pendlingen ett minne blott och jordens rotationsaxel jobbar i vår favör, då känns livet alltid mycket lättare.

En liten recap om årets sista lopp: I stort gick det bra, däremot hade jag haft ont i ryggen veckan innan loppet och den skulle ställa till en del strul. Halvvägs in i loppet gjorde den sig påmind och började smärta en hel del. Fram till det var ungefär två kilometer kvar hade jag gjort ett taktiskt bra lopp, tagit så lite vind som möjligt och avancerat successivt. Men med ca två kilometer kvar uppkom även en magkramp och det var svårt att göra någon vettig slutforcering. Tiden slutade på 35:48 vilket är 47s långsammare än vad jag hade för tre år sedan på samma bana. Då sprang jag däremot mer och det loppet var fritt från smärta.P1060217

P1060281

P1060309

P1060451

En dryg minut efter min målgång kunde jag välkomna damsegraren (Sara S) till målfållan. En imponerande avslutning på en imponerande säsong. Och en annan kul grej som väntar inom kort är en vecka fylld av berg, motvind och värme på Playitas där den nämnda damsegraren och ytterligare två nya bekantskaper kommer att agera rese- och träningssällskap.

P1060491

P1060517

Och nu är även ryggen bra. Det tackar jag den snabblöpande triathleten och tillika naprapaten Richard Bäckström på Göteborgs Naprapat och Idrottsskadeklinik för. En sträckning i latissimus dorsi var orsaken. Men efter lite masserande och knäckande fick Bäckis ordning på det. Och idag kunde jag springa smärtfri fartlek längs den klassiska Skatås-åttan.

Foton: Privat

2 reaktioner på ”Målgång 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s