Las Playitas

Tillbaka till rutinerna efter att ha levt det enkla livet under en vecka fylld med sol, värme och träning på Fuerteventura. Enkelt på så sätt att träningen får stå i fokus och att alla måsten försvinner ut i periferin för en stund. Sällskapet som åkte var fyra till antalet inklusive undertecknad. Det kanske inte var det mest sammansvetsade gänget som har åkt på en träningsresa ihop, men allt flöt på utan friktion och såhär i efterhand går det inte annat än att vara nöjd med konstellationen. Likasinnade människor som tycker att triathlon är en härlig sysselsättning brukar sällan vara svåra att umgås med.

IMG_0032

IMG_0037

Träningen räknat i timmar har av naturliga skäl mest förlagts på cykelsadeln. Cykel varje dag förutom resdagarna, distans blandat med kvalitet i backarna. Riktigt härligt har det varit. Dock är Fuerteventura känt för att vara blåsigt. En snabb Wikipediasökning ger att ön fått sitt namn från ”fuerte” (stark) och ”ventura” (vind). Jag låter det dock vara osagt om det är 100 % sant då min spanska inte är fläckfri. Att det kan blåsa på ön råder det däremot inget tvivel om, men vi hade flyt med vindarna. Det var någon enstaka dag då det fläktade lite extra, annars var det inte mer än vad man är van från att cykla hemma på västkusten.  Överlag har förhållandena varit riktigt bra. Någon dag molnigt och någon dag med lite mer vind som sagt, annars har solen gjort oss sällskap så gott som varje dag medan temperaturen har landat på behagliga 20-25 grader.

IMG_0104

IMG_0118

IMG_0129

IMG_0143

IMG_0148

Simningen bestod till största del av öppet vatten. Jag ville passa på att köra i havet när tillfälle faktiskt gavs, samtidigt som det var fina förhållanden att simma i. Temperaturen låg runt knappa 20 grader skulle jag tro, och när det inte blåste för mycket var vattnet klart och fint. Förhållanden som gör att till och med jag kan uppskatta att simma.

IMG_0048

IMG_0051

IMG_0066

Löpningen har mest varit av underhållande karaktär. Första löppasset blev 5km-brick i 4:00-fart, medan det andra passet som var distans blev en jobbig historia. Lätt hänt att något pass blir tufft när man tredubblar träningsdosen under en vecka. Fem km in i passet var det godnatt, jag blev orkeslös och ofokuserad. Efter det var det bara att ta sig hem, vilket jag gjorde med nöd och näppe. Återhämtade mig dock fort och var på banan bara någon timme senare. Det tredje passet var dock riktigt härligt, fram och tillbaka till Gran Tarajal med förlängning. Barkaka, sol och hyfsade ben.

IMG_0205

För att sammanfatta har det varit en grym resa. Bra sällskap, bra träning och bra väder. Mycket mer kan man inte begära. Det lär bli ett återbesök nästa år. Med det sätter jag punkt för det här inlägget, och laddar för ett pass på trainern medan regnet smattrar mot rutan.

IMG_0238

IMG_0235

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s