Träningstävlingar och säsongsplanering

Att säsongen har dragit igång är väl att ta i, men det börjar infinna sig tillfällen att både stämma av formen och samtidigt inkassera bra träningspass genom att dra på sig en nummerlapp och tävla sig kravlöst trött. För att återkoppla till förra inlägget avverkades då Team Salming Track Meet Invitational för ungefär två veckor sedan. Ett riktigt kul evenemang med inspirerande människor där vi fick ta tempen på årets kollektion. Dagen till ära var jag bestyckad med ett par Race, och race:et i sig gick relativt bra. Jag hade tänkt att ta rygg på den snabblöpande naprapaten R.Bäckström, men då han harade in första kilometern på 3 blankt avstod jag. Min disposition blev istället 3:09/10/10 och därmed en sluttid på 9:29. Känslan var inte spyjobbig heller, vilket brukar vara en indikation på att formen åtminstone inte är käpprakt åt h……

DSC_0398 (kopia)

DSC_0464 (kopia)

DSC_0472 (kopia)

DSC_0605 (kopia)

DSC_0612 (kopia)

DSC_0684 (kopia)

Foton: Salming Crew

Tanken är att även köra ett par lopp kommande helger. På lördag körs del ett av två av årets Vårtävlingar, ett varv runt Skatås-åttan som är kontrollmätt till triathlonmässiga 7,777 km. Jag bor nästgårds och har redan avverkat för många varv på den slingan, att inte köra vore skamligt. Helgen därpå blir det antingen del två av Vårtävlingarna och därmed 16 km, alternativt stämmer jag av formen i frihamnen och kör seedingsloppet 10 km.

Om man lyfter blicken framåt några månader är säsongsplaneringen så gott som klar. Detta år blir ett medeldistansår och de tävlingar jag kommer att köra på den distansen är Ironman 70.3 St Pölten, Borås Triathlon, Ironman 70.3 Jönköping samt Tjörn triathlon. Jag kommer även blanda in en del sprintar och olympiska just for fun. Om jag inte helt tappar suget är tanken att testa på fulldistans nästa år.

Någon mer än jag som suktar efter ljudet från dischjul?

P1030882

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s