Mersmak

Måhända att Vårtävlingarna är av karaktär mindre lopp, men ändock ett lopp och därmed fog för att påstå att säsongen 2016 är initierad. En viss oro hade jag dock innan om det skulle vara dumdristigt att starta. I veckan har jag känt av ett obehag i höger höft, och orsaken skulle jag tro var ett backpass förra helgen med slirigt underlag. Känslan var ändå att det inte var någon fara och ifall det skulle börja kännas illa skulle jag inte ha några problem med att avbryta.

Tävlingen är som sagt ingen big happening, men ändå brukar arrangemanget samla ihop ett gediget startfält, så även i år. Löpningen har det senaste känts relativt bra, och det skulle bli kul att se vad man skulle kunna prestera på den där grusåttan. En hel del kända ansikten infann sig till start, men det var ingen spontant som jag kände att jag skulle kunna ha nytta av.

Foto: Anders Grahl

Jag tog det relativt lugnt i starten, men det finns många som har en tendens att överskatta sin förmåga under sådana här tävlingar, och även om första km gick på 3:19 låg jag tämligen långt bak i fältet. Avancerade ganska fort i fältet, och ungefär halvvägs in i loppet stabiliserade det sig. Då var det kanske 10-15s upp till nästa grupp. Den gruppen splittrades efterhand, men jag kunde ändå ta mig ikapp och förbi två av dem. Mentalt sporrande att jobba sig upp i fältet, och vid denna tidpunkt var det bara sista backen kvar och en utförslöpa kvar in till mål.

7644544

8133178

Hade ett mål att springa under 27 min, och genom att korsa mållinjen på 26:20 fanns det tämligen god marginal. En snittfart på 3:23 min/km är helt ok på den sträckningen, något som gav mersmak inför nästa helg. Känns som ett bra tillfälle att köra milen med öppna spjäll.

P1060661

Foto 2016-03-12 11 45 01

Foto: Anders Grahl & Privat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s