Ta det onda med det goda

Efter att jag skrev sist har jag dragits med en höft som inte riktigt har velat vara med i matchen. Jag nämnde det i förra inlägget att jag hade ett visst obehag i höger höft, och statusen är tills vidare likvärdig. Ingen smärta, men en obehagskänsla som tyder på att allt inte står rätt till. Förra året gjorde jag en löpanalys på Salming och fick då reda på att jag tappar höften vid fotisättningen. En kombination av dålig aktivering av sätet samt att styrkan inte är riktigt vad den ska vara. Till slut var måttet rågat och resultatet blev en sträckning i höftböjaren, och förmodligen en överbelastning i gluteus medius samt i tensorn. Men jag får se det från en positiv synvinkel att det är dags att ta tag i detta. Om jag får ordning på styrkan och kan aktivera sätet på rätt sätt kan jag förhoppningsvis höja löpningen ytterligare ett snäpp. Till min hjälp har jag Marie på Elitrehab som har gjort en screening på mig och förser mig med övningar. Jag fortsätter ändå att springa, även om jag har dragit ner på den högintenvisa delen av löpningen.

eliterehab-logo-ny

Det har även varit tempopremiär ute på vägarna. Alltid lika ovant första gångerna. Men cyklingen har gått framåt, åtminstone genom vad wattsiffrorna har skvallrat om. Det är dock en sak att producera många watt inne på en trainer, och en annan att köra fort och hårt under en längre tid ute. I helgen var jag på besök hos Björn i Trollhättan för en bikefit, det blev en hel del förändringar som jag tror blir bra. Nu är det bara att träna på och acklimatisera in tempopositionen. Nästa race blir duathlon-SM som inte är särskilt många veckor bort, så det känns högaktuellt att bli bekväm på hojen igen.

Foto 2016-04-03 13 00 08

Foto 2016-04-03 13 23 51 (1)

Foto 2016-04-06 19 38 48 (2)

Gällande simningen har jag under våren fått äran att hänga på Anna-Karin Lundins (grundare till simcoachen) Fastlane-grupp. Även om måndagar kl 14 gör att man inte alltid kan vara med varje gång är det ändå kul och inspirerande att hänga på gänget som kör. En blandning av masters-simmare, triathleter och swim-runners som samsas så gott det går på simbanan under ledning av AK. Och nu verkar det även som att nykomlingarna har fått sina officiella Fastlane-mössor. Hög tid att bli snabb på riktigt och göra sig förtjänt av sin nya badmössa.

fastlane

På återseende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s