Season opening

Även om man vaknade upp till ymnigt snöfall så sent som igår är det faktiskt dags att damma av dischjulet i helgen, förhoppningsvis slipper man bestycka det med dubbdäck. Det bjuds ju nämligen på duathlon-SM i glamorösa Väsby. Jag ska inte skoja om huruvida Väsby är glamoröst eller inte, den enda erfarenhet jag har av platsen är duathlon-SM förra året. Men då var det inte särskilt glamoröst heller,  sen är väl frågan vilket ställe som är det i 7-8 grader och regn.

Hur som helst, duathlon/triathlon är sällan röda mattan. Det är inte därför vi gör det. Vi gör det för att man får lida, pressa sig och förhoppningsvis prestera något man kan vara stolt över. Ambitionsnivån låter jag dock vara osagd. Jag bör vara i bättre cykel- och löpform relativt förra året, sen får jag se hur långt det räcker. Det enda som är säkert är att det kommer bli jobbigt, sjukt jobbigt. Duathlon måste vara det bland det värsta i konditionssammanhang  man kan utsätta sig för? Jag tror det i alla fall.

Träningen har rullat på bra det senaste, dock vissa bekymmer med höft och hälsenor som trilskas då och då. Och visst blir man lite avundsjuk på alla bilder som bjuds på folk som snurrar runt på Mallis och Fuerte – men det finns dagar som är svårslagna även här hemma. Exempelvis när jag och min gamla vapendragare Anders sprang runt Delsjön förra veckan. 3 km tröskel + 3 km distans, upprepa 3 gånger. Tutti 20 km på 1.21. Enkelt, effektivt.

Tills vidare bjuder jag på några bilder från förra årets tävling samt årets transportmedel.

Foto 2016-04-24 18 52 43

P1010283

P1010303

P1010304

P1010397

P1010571

P1010636

P1010639

Foto: Privat.

Vi hörs // J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s