Showtime Ironman 70.3 St. Pölten

Återigen dags för säsongspremiär. Denna gången adderas simmomentet och därmed stundar årets första triathlon. En ytterligare premiärfaktor är att det blir mitt första triathlon på internationell mark. Platsen för drabbningen är St Pölten i Österrike – en tävling som ska vara välarrangerad och allmänt omtyckt. Jag hoppas att jag kan lämna samma omdöme efter att ha korsat mållinjen på söndag.

IRONMAN_703_StPolten-H

Förberedelserna har rullat på enligt plan. Även om sommaren är på paus för tillfället fick vi ju till en vältempererad vecka som föll sig väl i samband med lite långledigt under Kristi himmelsfärd. En extra boost i framförallt cyklingen den helgen och en träningsvecka som hamnade på 20+h. En mängd som är sällsynt i min träningskalender. Visst kan man bli bra med mindre mängd och träna smart, men jag tror på att få in veckor med extra volym. Ges det bra förutsättningar med sol och värme är det heller inte särskilt jobbigt att få in några extra cykeltimmar.

Foto 2016-05-07 15 52 17

pptI och med den värme som var fick temperaturen i sjöarna också en skjuts, tillräckligt (nåja) för att faktiskt få till ett par OW-pass. Bra att få in känslan och bli komfortabel att simma i våtdräkt igen.

Foto 2016-05-13 13 43 46

Foto 2016-05-13 08 05 39

Sen är det är inte bara jag som ska köra, utan vi är en trio i form av undertecknad ackompanjerad av Sara och Joel. Ett bra gäng helt enkelt.

Vad utfallet på söndag blir har jag svårt att sia om. Tänkte simma hårt, cykla hårt och springa hårt. Sen får vi se hur långt det räcker. I vanlig ordning.

Vi hörs // J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s