Varmt och kallt

För ett par veckor sedan var jag nere på Mallis. Det skulle bli en ny erfarenhet på två sätt, dels att vara på ön under andra halvan av året då jag uteslutande tidigare endast varit där på vårläger, och dels för att stå vid sidan av ett race istället för att själv tävla. Det stora eventet var naturligtvis Ironman Mallorca, som lockade fyra svenskar till proffsfältet – J.Kärner, J.Åhlund och S.Svensk samt E.Holmberg. Tillsammans med de tre förstnämnda delades en lägenhet i Alcudia, och jag anslöt till sällskapet under onsdagskvällen. Förvisso var det osedvanligt varmt första halvan av september hemma, och det kanske kändes omotiverat att åka till Mallis när temperaturen var likartad i Sverige. Trots det ändå skönt att få ett miljöombyte, komma iväg och få chansen att cykla bland apelsinodlingarna. Kärner hade problem med sitt knä och hade bestämt sig för att endast köra simningen. Därför kunde vi hoja ihop ett par dagar, då hans tävlingsförberedelser inte behövde vara densamma. Istället för att kånka med sin egna hoj hyrde jag en under helgen. På en lånad Specialized Tarmac  fick jag under helgen ihop 13h på fyra cykelpass.

foto-2016-09-22-13-38-41

foto-2016-09-22-15-40-55

foto-2016-09-23-12-15-48

foto-2016-09-23-12-17-30

Tävlingen som sådan skulle på förhand bli en varm historia. Men prognosen svängde dagarna innan och till tävlingsdagen stod det klart att regnet skulle bli ett faktum. På morgonen på väg till tävlingsområdet såg man hur det lyste upp borta i horisonten. Något som eskalerade och åskovädret var tämligen kraftigt, men som tur var hördes inga knallar utan det var långt bort. Sara skulle till dagen göra sin premiär på distansen, och vi båda var nog lite spända hur det skulle gå efter en säsong som varit krokig.

p1120695

p1120724

p1120739

p1120747

p1120749

p1120758

p1120761

p1120788

p1120796

p1120802

p1120806

p1120810

p1120815

p1120830

p1120843

En simning på dryga timmen och inte långt i tid upp till täten. Jag och Kärner strålade samman efter simningen och under cykelmomentet var det inte mycket vi kunde göra förutom att kolla in tiderna via den eminenta livetrackingen. Herrproffsen klarade sig undan regnet innan T2 men damerna fick ta del av det regn om föll under hela eftermiddagen en bit även på cyklingen. Det var det första regnet på länge och när det inte har fallit något regn på ett tag på ön blir det ordentligt halt, en förklaring till att tiderna blev rejält sämre innan damerna kom in för växel till löp.

p1120873

p1120881

Sara gick ut som sexa och kunde avancera successivt i fältet. Åhlund fick tyvärr bryta innan löpet. Jag langade energi och tider vid langningszonen som låg i direkt anslutning till växlingsområdet. Därefter följde varv om nio km med möjlighet till langning, som tur var kunde vi på samma ställe bara gå 100 m för att se 6km-passeringen. Därmed bra chanser till att övervaka fältet, även om det tar ett tag att lokalisera alla nummer och deras placeringar. Viss problem med magen runt 25-30 km och en trötthet som sätter in för alla, men lyckades till slut springa in på en sluttid 9:28 och fyra totalt i profffältet. Sjätte bästa tid av en svenska någonsin och bästa debuttid. Fantastiskt imponerande och inspirerande, så himla värd det efter allt strul.

p1120928

Tillbaka hemma och hösten är officiellt här med väsentligt kallare temperaturer. Dock fantastiskt härligt med höstlöpning. Krispig luft och färggranna löv.  För mig är det grundträning som gäller nu. Inte särskilt sexigt över huvud taget, utan bara bygga pass på pass med kontinuitet som fokus. Dock en liten pulshöjare planerad. I helgen tänkte jag nämligen springa Göteborg halvmara. En kul grej och ren träningstävling. Nu har det dock gått över tre år sedan jag sprang en halvmara utan att ha cyklat och sprungit innan. Då på Göteborgsvarvet med det historiskt varma loppet som fick majoriteten att krokna. Inklusive undertecknad. Även om jag lyckades kriga mig till en topp100-placering.

img_4400

Vi hörs // J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s