MMXVI

Årets kortaste dag har passerat, sakta men säkert börjar dagarna återigen fyllas med mer ljus. Julen är avklarad och ett nytt år står på glänt. Det är en tid som präglas av framåtanda, men även en tid för eftertanke och reflektion över det som varit. Under 2015 avslutade jag mina studier och jobblivet tog sin början på hösten. Med tanke på att tiden skulle bli mer en flaskhals än det ekonomiska tog jag beslutet att få hjälp med träningsupplägget. Något jag har varit väldigt nöjd med såhär i efterhand. Väldigt skönt att bara exekvera och slippa hela planeringsbiten, och samtidigt få ett objektivt upplägg med en garanterat bättre avkastning i det långa loppet. Däremot var det trögt med en mörk årstid, och nytt jobb med pendling på dryga två timmar per dag när jag bodde hos mina föräldrar utanför Alingsås. Tillvaron underlättades en hel del när jag flyttade till Göteborg vid årsskiftet, och istället hade 10 min med cykel till jobbet. Ungefär vid samma tid åkte jag och tre nyfunna vänner på träningsläger till Fuerteventura, en kickstart på 2016 och kroppen svarade bra på en extra skjuts volymmässigt i träningen. Framförallt märkte jag att löpningen hade höjts en nivå mot tidigare. Första tävlingen skulle bli Vårtävlingarna 8km – en tävling runt den klassiska grusåttan i Skatås. Ett bra kvitto att springa runt i drygt 3:20-fart på en inte helt platt bana. Till synes en god form hade börjat ta skepnad, tyvärr drog jag på mig en överansträngning i höftböjaren kort därefter med en del rehab som konsekvens och reducerad intensitet i löpningen under en period.

8133178

En dryg månad senare var det dags att lägga till ett ytterligare tävlingsmoment med duathlon-SM i Väsby. Äntligen dags att lufta hojen och höra det karaktäristiska ljudet från discen. Tävlingen som helhet gick bra, även om en penalty drog ner helhetsintrycket fanns det en känsla om att kapaciteten hade höjts mot tidigare år.

P1070041

P1070301

P1070573

Några veckor senare styrde jag, Sara och Joel kosan mot Österrike för en säsongsöppning i St Pölten. Riktigt rolig resa med det nämnda sällskapet och en tävling där jag successivt växte under loppet, och en avslutande löpning på 1:16.

P1070973

P1080263

P1080366

P1080448

P1080602

Framtill Vansbro hann jag med att komma trea i Blomomloppet i Göteborg på 34:34, samt en femteplats i Gothenburg triathlon. Vansbro skulle komma att bli en av årets höjdpunkt med ett startfält av sällan skådat slag på startlinjen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha för målsättningar med tävlingen, endast prestera det bästa av mig och genom det nå en så bra placering som möjligt.

P1090856

P1090922

Simningen gick okej, men inte mer och i vanlig ordning en jakt till mållinjen för att avancera i resultatlistan.

P1090934

P1100021

P1100123

P1100194

Från en 14:e plats ut på löpet kunde jag med den snabbaste löpspliten för dagen till slut korsa mållinjen som sexa. Oerhört nöjd med prestationen med en känsla av att fått ut allt.

P1100281

Efter Vansbro var planen att köra Jönköping. Men istället för att köra på valde jag att ladda om batterierna och avstå tävlingen. Ett val jag inte ångrar idag. Tack till er som var kloka nog och avrådde mig från att köra. Istället tog jag lite ledigt och körde en brödrostturné och inkasserade två förstaplaster i de lokala Bokenäs triathlon samt Horla triathlon.

P1100523

P1110484

Sist i tävlingskalendern stod Tjörn triathlon. En välarrangerad tävling på västkusten som brukar locka ett starkt startfält, likaså i år.

P1110806

Det var en blåsig dag, vilket brukar innebära en spännande inledning när simningen går i öppet hav. Adderat till en svårnavigerad miljö fick också seniorgruppen en smärre navigeringsmiss vilket störde tävlingsmomentet en del. Nåväl, lika för alla. Nästan.

P1110866

P1110926

Såhär i efterhand var jag närmare täten än vad jag brukar vara efter simningen. Tyvärr lyckades jag inte förvalta det och tappade tid framåt under cykeln.

P1120046Löpningen var en odramatisk historia där jag knöt några platser och kom till slut i mål som åtta.

P1120190

P1120351Hösten har inneburit mer fokus på sim och löp medan cykeldelen har fått stå tillbaka. Tanken är att vrida upp den ganska rejält under våren och förhoppningsvis komma till en bra mix av de ingående disciplinerna för säsongen 2017.

p1120584

Ett par löptävlingar avverkades under höstmånaderna med Kretsloppet 10 km i Borås samt Göteborg halvmaraton. 34:27 samt 1:14:58 innebar uppdaterade PB:n på nämnda distanser.

p1130157

Snart kan 2016 läggas till handlingarna. Endast ett litet kraftprov återstår – Sylversterloppet 10 km här i Göteborg. Tämligen kravlös inställning till loppet, men självklart är det alltid kul att springa fort och komma så högt upp i resultatlistan som möjligt. På lördag vet vi. Har ni vägnarna förbi finns det fortfarande möjlighet att ordna en startplats! Det är sen gammalt att bubblet smakar bättre efter en ordentlig urmejsling.

Avslutningsvis vill jag bara säga tack till:

  • Salming Running som har bidragit med vassa skor och snygga kläder. Och naturligtvis ett härligt gäng både med de ingående atleterna samt Jocke och co som levererar grejerna.
  • Simcoachen a.k.a. Anna-Karin med Fastlane-gruppen på måndagar som bidrar med ständig feedback och pepp.
  • Umarasports med Simon och Tommy i spetsen som levererar både ett energiskt engagemang och energiska produkter.
  • Mantra Sport som under de två senaste säsongerna varit den klubb jag representerat på tävlingsbanan. Tack för den här tiden, alla personer bakom och allt vad det har inneburit. Till nästa säsong går jag vidare till Triathlon Väst.

Till vidare, ta hand om er och god fortsättning!

p1070023

Vi hörs! // J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s