Race plan 2017

Säsongen närmar sig med stormsteg och årets första race är bara några veckor bort. Sett till den kommande säsongen som helhet har en del tävlingar varit bestämda sedan länge, medan en del har fått växa fram och nu är den preliminära säsongsplaneringen satt. Först ut är Ironman Mallroca 70.3 den 13:e maj. En tävling som jag ser som relativt prestigelös även om det kommer vara min första start i PRO. Självklart är min målbild att prestera mitt bästa jag, vilket det alltid är. Om jag är konkurrenskraftig och kan avancera i resultatlistan är det en bonus, men det är inte mitt primära mål. Jag spelar i en division som är både en, två och tre lägre än de allra bästa. Däremot ser jag det som en utmaning att starta tillsammans med dem som startar först och där man tävlar om att nå mållinjen först. Jag ser det som mer utvecklande att vara sämst i A-laget än bäst i B-laget.

Efter Mallorca 70.3 chansar jag och ställer upp i duathlon-SM i Helsingborg. En vecka efter en halva är för kort tid för att kunna prestera på topp. Men som sagt, det är en chansning. Det kan gå bra, och det kan inte gå alls.

Förmodligen gör jag en start i Gotenburg triathlon på olympisk distans non-drafting i början av juni. En välarrangerad tävling som ligger bra i tiden och nära till hands rent logistiskt. Sen att det är KM för Triathlon Väst är inte att förringa.

Därefter följer en av årets stora race. Vansbro triathlon och medeldistans-SM. Förra året var från mitt perspektiv en fullträff med en sjätteplats och två minuter till pallen. En rimlig ambition är naturligtvis att slå min insats från i fjol, och så får vi se vad det kan leda till. Förra året var ett getingbo av duktiga triathleter på startlinjen och förhoppningsvis ser vi en upprepning i år. Välarrangerade tävlingar med bra prispengar brukar locka bra folk, så även Vansbro triathlon.

Förhoppningsvis hittar jag några trevliga brödrostlopp att fylla ut säsongen med. Ett bra sätt att få tävla lite kravlöst men ändå få in alla moment i ett svep och träna på den dynamik som ett triathlon faktiskt är.

Nästa tävling till rakning är Ironman Kalmar. Denna legend. Premiär på långdistans och jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig mer än en lång och hård dag. Sommaren kommer gå åt till att förbereda sig för denna dag. Som nordbo och premiär på distansen känns det som en bra strategi att lägga en gedigen mängdsession bakom sig som den svenska sommaren (förhoppningsvis) kan erbjuda.

Det var den preliminära planen. Som med allt kan saker och ting förändras, men så ser utgångsläget ut för säsongen. Tack till alla samarbetspartners och sponsorer som underlättar och gör detta möjligt! Triathlon Väst Salming Running Bike Tyson Umara Sports Trispotgbg Simcoachen.

Season -17. Bring it!

Vi hörs // J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s